Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Dit vind je misschien ook leuk

Recept: kawaii koekjes

Koekjes bakken is iets wat ik regelmatig met mijn kinderen doe. Met een paar basis ingrediënten kun je overheerlijke zandkoekjes bakken. De kinderen en ik vinden het superleuk om te doen. En uiteraard vind we het nog leuker om het resultaat op te eten. ;) Lees gauw verder om het recept voor zandkoekjes met kawaii faces te maken. 

Zandkoekjes, het recept

Om zandkoekjes te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 150 gram roomboter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram bloem
  • 1 eierdooier

De benodigdheden:

  • een deegroller
  • een rond uitsteekvormpje
  • een bakplaat met bakpapier

Koekjes bereiden

  1. Doe alle ingrediënten in een mengkom en meng alle ingrediënten tot één geheel. Dit kun je met een keukenmachine doen, maar met de hand kan het net zo goed. Let erop dat je alles goed mengt. Wanneer het deeg klaar is, doe je vershoudfolie over de mengkom en laat je het deeg ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten. 
  2. Na die 30 minuten, verwarm je de oven voor op 175 °C. Het keukenblad bestuif je met bloem en (een stuk van) het deeg rol je uit tot het ongeveer 3 à 4 mm dik is. Gebruik vervolgens het ronde uitsteekvormpje om de koekjes uit te steken. Leg de koekjes op de bakplaat. Niet te dicht op elkaar, want in de oven zetten de koekjes nog uit. 
  3. Wanneer de oven gereed is, doe je de bakplaat in de oven en bak je de zandkoekjes in ongeveer 15 minuten gaar. Afhankelijk van je oven kan het nodig zijn de koekjes iets korter of juist iets langer te bakken. 
  4. Wanneer de koekjes klaar zijn, laat je ze eerst afkoelen. Leg ze bijvoorbeeld op een rooster. Ikzelf bekleed een pizzabord met keukenpapier en leg de koekjes daarop om af te koelen. Overtollig vet wordt zo geabsorbeerd door het keukenpapier. Zodra de koekjes afgekoeld zijn, kun je ze versieren.

Koekjes decoreren

Voor het versieren van de koekjes, maak ik gebruik van Dr.Oetker Zachte Topping en Dr.Oetker Decoratie stiften. De chocolade kleuren en de roze kleur van de Zachte Topping vind ik mooi bij elkaar passen. Al vind ik het makkelijker om met de decoratie stiften te werken. Ik vind het zakje van de Zachte Topping te groot en niet lekker in de hand liggen. Misschien is het iets waar ik nog aan moet wennen.

Het versieren van de koekjes kun je helemaal naar eigen inzicht doen. Op internet heb je genoeg voorbeelden van kawaii gezichten. Ik heb het een en ander uitgeprobeerd en zie hiernaast het resultaat. <3 Het is echt superleuk om te doen en de koekjes zijn yummy!! Zandkoekjes kun je gelukkig niet verknallen qua smaak. ;)

Ga jij dit ook een keertje maken?

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.

Weekendactie: 15% korting op lunch- en koeltassen

Weekendactie: 15% korting op lunch- en koeltassen

Alleen dit eerste weekend van mei krijg je 15% korting op alle kawaii lunch- en koeltassen. 🤩
Lees verder
Verjaardagsactie! 🥳 Zoek de korting

Verjaardagsactie! 🥳 Zoek de korting

Morgen is het feest, morgen mag ik namelijk 40 kaarsjes uitblazen en een taartje eten. 🥳 Uiteraard vier ik mijn verjaardag ook hier, in de shop, met jullie.
Lees verder
Gratis potlood op Wereld Potlooddag

Gratis potlood op Wereld Potlooddag

In het kader van Wereld Potlooddag mag je een gratis potlood aan je bestelling toevoegen. 🤩
Lees verder
Purchase options
Select a purchase option to pre order this product
Countdown header
Countdown message


DAYS
:
HRS
:
MINS
:
SECS